Thailändska vårrullar med räkor

Thailändska vårrullar är läckra och enkla att göra! Här är ett grundrecept:

Thailändska Vårrullar

Ingredienser:

  • 10 ark rispapper
  • 100 g glasnudlar (även kallade mungbönor eller söt potatisnudlar)
  • 1 morot, strimlad
  • 1 gurka, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g färsk mynta
  • 100 g färsk basilika
  • 1 röd chili, finhackad (valfritt)
  • 100 g tofu eller räkor (valfritt)
  • Dipp sås (t.ex. hoisinsås, jordnötssås eller sweet chili sås) för servering

Instruktioner:

  1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Fyll en stor skål med varmt vatten. Doppa ett rispapper i vattnet i cirka 10 sekunder tills det blir mjukt och böjligt.
  3. Lägg rispapperet på en ren arbetsyta. Lägg ett par myntablad längst ned på rispapperet, sedan ett par basilikablad och några korianderblad.
  4. Lägg ett par matskedar kokta glasnudlar på örterna och lägg sedan morots-, gurk-, och paprikastrimlorna på toppen.
  5. Om du använder tofu eller räkor, lägg dem på grönsakerna.
  6. Vik in sidorna av rispapperet och rulla sedan upp det från botten till toppen för att bilda en rulle. Upprepa med resten av ingredienserna.
  7. Servera de thailändska vårrullarna med din favoritdipp sås.

Du kan anpassa fyllningen efter dina personliga preferenser och lägga till eller ta bort ingredienser som du önskar. Dessa vårrullar är perfekta som en aptitretare eller en lätt måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *